Marsa Alam

Veel moderne gidsen omschrijven Marsa Alam als een vissersplaatsje aan de Rode Zee kust 132km van Al-Quseir. En dit was ook absoluut zo! Tegenwoordig is hier wel het één en ander aan verandert. Met een pas geopend eigen vliegveld, een groot aantal toeristische projecten waar ze mee bezig zijn en ook nog gaan doen en veel nieuwe grote hotels. Marsa Alam is heel snel veel meer dan alleen een vissersdorpje geworden.

Marsa Alam bevindt zich op de t-splitsing van twee grote wegen. De ene is de weg die langs de Rode Zee kust loopt, de anders komt vanaf de plaats Edfu, dit is een plaatst langs de Nijl ongeveer 230km naar het binnenland toe. Deze laatste weg was waarschijnlijk gebouwd door Ptolemy II in de Griekse tijd en gaat door een historisch landschap waar de oude Egyptenaren zochten naar goud. Dit is vaak een leuke excursie om te maken vanuit Marsa Alam.

Tegenwoordig is Marsa Alam een relatief klein en rustig toeristen stadje, maar de verwachting is dat dit snel zal gaan veranderen in de nabije toekomst. Het vliegveld was de eerste grote stap in één van de vele projecten. Er is tevens een groot marine complex en het centrum van Marsa Alam begint ook steeds gezelliger en bruisender te worden. Er zijn ook al plannen om het centrum groter te maken en nog aantrekkelijker voor toeristen. Er moeten meer kroegen/cafe’s komen, bistro’s en discotheken. Dit moet allemaal gecombineerd worden met een hal waar festiviteiten in kunnen plaatsvinden met de mogelijkheid tot het houden van vergaderingen en besprekingen. En er moet natuurlijk een golfbaan komen om het geheel compleet te maken!

De meeste mensen gaan hier echter nog naartoe om lekker te duiken en te genieten van het heerlijke land, de geweldige cultuur en het nu nog rustige Marsa Alam!