Vervoer Egypte

In Egypte hebben ze nog allerlei soorten vervoer. Dit gaat van de meest luxe auto’s tot nog de ouderwetse paard en wagen. Het vervoer is bijna altijd een flinke chaos, het maakt daarvoor niet uit in welke toeristen plaats u ook bent. De hele dag hoort u auto’s toeteren en busjes die uw aandacht proberen te trekken om mee te rijden. U zult in de avond verbaast zijn dat de auto’s in het donker zonder licht rijden en spijkerbedden op de weg om te zorgen dat er niet te hard gereden wordt. Overal komt u verder politie tegen die er voor zorgen dat alles verder prima onder controle blijft!

Wij raden u eigenlijk aan om niet zelf een auto te huren i.v.m. de chaos overal op de wegen. Er rijden zeer veel taxi busjes rond die u voor heel weinig geld rondrijden. U komt dan in busje te zitten waar 8 tot 10 personen in passen.

U kunt ook kiezen voor een normale taxi, deze zijn iets duurder, maar ook een stuk meer comfortabel. Gewoon lekker alleen zonder andere onbekende mensen erbij en tussendoor ook niet hoeven stoppen.

Mocht u toch een auto willen huren, dan is dit ook geen probleem. Er zijn meerdere plekken bij de grotere plaatsen waar je zonder problemen een auto kunt huren voor niet al te veel geld!