Welke creditcard neem je mee op reis?

Op reis gaan is natuurlijk altijd leuk.  Maar weet je ook welk betaalmiddel je mee moet nemen. Je kunt vaak overal pinnen, toch kan een creditcard handig zijn. Er zal  zich maar beter een noodsituatie voordoen, of je pinpas werkt niet. Je kunt moeilijk voor duizenden euro’s aan cash geld mee nemen. Dan is een creditcard een must. Maar welke moet je meenemen?

Waar moet je aan denken als je een reis voorbereid?

Toch komt er bij het voorbereiden van een reis meer denken dan je denkt. Zo is het belangrijk dat je:

  • de juiste papieren bij je hebt;
  • ingeënt bent (indien nodig);
  • een visum bij je hebt;
  • voldoende geld bij je hebt;
  • een pinpas bij je hebt;
  • een handbagage bij je hebt;
  • een creditcard bij je hebt.

Welke creditcard kun je het beste aanvragen?

Het is erg handig om een creditcard bij je te hebben als je op reis gaat. Je kunt er gemakkelijk van alles mee boeken, maar het is ook handig voor noodsituaties. Maar welke creditcard kun je nu het beste aanvragen?

Standaard Mastercard

Een standaard Mastercard wordt ook in veel landen geaccepteerd. Daarnaast is hij niet al te duur. Doorgaans kost hij maar een paar tientjes per jaar, heb je er voor weinig geld een aankoopverzekering bij en heb je een ruim bestedingslimiet. Deze kaart is echt een aanrader voor elke reiziger.

Visacard

Een Visacard kost vaak wel wat meer. Toch is het erg handig om er een te hebben. Een Visa Card wordt namelijk in bijna elk land geaccepteerd.

Prepaid creditcard

Niet iedereen kan een gewone creditcard aanvragen. Daarom is er ook de prepaid creditcard. Je kunt op deze creditcard een bedrag storten. Zo heb je altijd voor noodsituaties geld op zak. Het is ook erg handig omdat je op deze manier niet meer uit kunt geven dan je bij je hebt.